Spaghetti og Kødboller: Verdens Bedste

Spaghetti og Kødboller


Spaghetti og kødboller er en klassisk og lækker ret, der bringer minder om italiensk comfort food. De saftige kødboller serveres med en velsmagende tomatsauce over et bundt af al dente spaghetti. Denne opskrift vil guide dig til at lave denne ikoniske ret, der vil tilfredsstille dine smagsløg og mætte dine sultne maver.


Ingredienser:


- Kødboller:

  •  500 g hakket oksekød
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 æg
  • ½ dl rasp
  • 2 spsk mælk
  • 1 spsk frisk persille, hakket
  • 1 tsk tørret oregano
  • Salt og peber efter smag


- Tomatsauce:

  - 2 spsk olivenolie

  - 1 løg, finthakket

  - 2 fed hvidløg, presset

  - 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)

  - 1 spsk tomatpuré

  - 1 tsk sukker

  - 1 tsk tørret basilikum

  - 1 tsk tørret oregano

  - Salt og peber efter smag


- Spaghetti:

  - 300 g spaghetti

  - Vand til kogning

  - 1 spsk salt til pastavandet


Fremgangsmåde:


1. Lav kødbollerne:

  - I en stor skål kombineres hakket oksekød, finthakket løg, presset hvidløg, æg, rasp, mælk, persille, oregano, salt og peber.

  - Bland ingredienserne godt sammen, indtil de er jævnt fordelt.

  - Form små kødboller ved hjælp af dine hænder og sæt dem til side.


2. Lav tomatsaucen:

  •   - I en stor gryde varmes olivenolie over medium varme.

  - Tilsæt finthakket løg og presset hvidløg. Sautér indtil løgene er bløde og gennemsigtige.

  - Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, sukker, basilikum, oregano, tørret basilikum, oregano, salt og peber efter smag. Rør godt sammen.

  - Bring saucen i kog, og reducer derefter varmen til lavt og lad den simre i ca. 20-30 minutter, indtil smagene har blandet sig godt sammen.

  - Tilsæt forsigtigt de formede kødboller i saucen og lad dem simre i yderligere 15-20 minutter, indtil de er kogt igennem og møre.


3. Lav spaghetti:

  - I en stor gryde bringes rigeligt vand i kog.

  - Tilsæt salt og spaghetti. Kog spaghetti i henhold til pakningsinstruktionerne, indtil det er al dente.

  - Dræn spaghetti og skyl det kort under koldt vand for at stoppe madlavningsprocessen.


Servering:

- Anret spaghetti på tallerkener og top med kødboller og tomatsauce.

- Drys med frisk hakket persille eller revet parmesanost, hvis ønsket.

- Servér straks og nyd den lækre kombination af spaghetti og kødboller.


Denne opskrift på spaghetti og kødboller er en favorit, der kan glæde hele familien. De saftige kødboller i den velsmagende tomatsauce kombineret med al dente spaghetti skaber en fuldendt og tilfredsstillende ret. Server den til middag og nyd den autentiske smag af en klassiker. Bon appétit!